sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Stressia ja vaikeita paatoksia

Syy entista oudompaan kirjoitustyyliini ja a:n pisteiden puuttumiseen on siina etta istun tata tekstia kirjoittaessa Zurichissa yliopiston atk-luokassa.. Eika nappaimistossa ole oikeita kirjaimia..... puuhhh...
Paatin kuitenkin etta on paljon kivempi kirjoitella ihan oikealla nappaimistolla, joten matsku on nyt tallaista. :)

Palataan siis muutama paiva taas taaksepain, Baseliin ja torstaipaivaan.
Edellinen paiva oli ollut taas kohtalaisen rankka, joten oli aika rentoutua, tai ainakin melkeen.. Silla oli todellakin aika tehda suuria paatoksia reissun reitin yms suhteen.
Tilanne oli sellainen etta vaikka lukuisiin eri kaupunkeihin olin sohvapyyntoja lahettanyt, mutta yhtaan jarkevaa vastausta ei kuulunut takaisin.
Jo ennen reissua mietin erilaisia reitteja ja kuinka palaisin takaisin suomeen, eras vaihtoehto olisi koittaa liftata koko matka, jolloin pitaisi kiiruhtaa todella, yopymispaikat olivat todella epavarmoja, enka tiennyt kuinka helppoa/vaikeaa liftaaminen olisi esim. Puolassa, Liettuassa, Latviassa, Virossa.
Toinen hyva vaihtoehto olisi koittaa hankkia mahdollisimman edullinen lento joko Helsinkiin tai suoraan Ouluun.
Pari paivaa aiemmin olin vilkaissut varalta lentolippujen hintoja ja nyt paatin tarkastella niita tosissaan.
Tiesin etta Norwegian lentaa kohtalaisin hinnoin Prahan ja Suomen valia, pari edullista vaihtoehtoa nayttikin olevan tarjolla.
Ainoa huono puoli oli etta halvin lento olisi jo 30.10 ja toinen halpa vaihtoehto olisi paljon myohemmin.
Jonkin tovin ajatuksieni kanssa kamppailin ja koitin pahkailla miten tekisin..
Liftaamalla paluumatkasta voisi tulla erittain haastava, raskas, uuvuttava, tai voisin "antaa periksi" ja todeta etta ehka on aika jo ottaa oikeasti rennosti.
Koska paikkoja lennolle oli enaa 2 jaljella, totesin etta ehka minun tulisi ottaa lippu, muuten saattaisin menettaa taman tilaisuuden ja myohemmin joutuisin maksamaan tuplahinnan lennoista.
18 paivaa tuli siis matkustettua vain 24 eurolla. (yksi hostelliyopyminen koopenhaminassa)
 Ei siis hullummin, toki pikkuisen harmistunut olen ollut pariin otteeseen, mutta onhan se tietysti jo melkoisen hyva suoritus.

Lentoliput maksettuani, totesin etta nyt ylimaarainen stressi saa haipya ja lahdinkin tutkimaan kaupunkia hostini lainaamalla pyoralla.
Basel sijaitsee siksi mielenkiintoisella paikalla etta alle 10 minuutissa voi kayda pyorahtamassa Ranskassa, Saksassa ja palata jo takaisin Sveitsiin.
Keli on kylla suosinut jo suunnilleen viikon verran, koska lampotilat on pyorinyt paivisin 18-25 asteen valilla. :) Sopii minulle.
Kaupungilla pyorin useamman tunnin, valilla pyoraille, valilla kavellen.
Mukava pieni kaupunki...
Jossain vaiheessa totesin itsekseni etta koska lentoliput tuli ostettua, ehka voisin kayda ostamassa myos kaupasta pari olutta ja menna puistoon istumaan.
Taman paatinkin toteuttaa, vaikka kuitenkin takaraivossa pyori ajatus ettei mitaan pitaisi ostaa.
Puisto-olusen jalkeen suuntasin takaisin hostini asunnolle ja parin tunnin verran koitin jarjestella yopaikkoja, melkoista stressia tuntui pukkaavan taas kehiin koska vastauksia ei kuulunut... Ja jonkinlainen suunnitelma pitaisi keksia myos Prahaan menemisen kanssa.
Kun hostini palasi toista, kokkasimme hieman ja taas sai muuta ajateltavaa hetkeksi.
Tosiasia oli silti etta seuraaviksi paiviksi/oiksi tarvitsisin pikaisesti suunnitelman.
Lopulta sain jonkinlaisen alustavan suunnitelman paatettya, koska halusin jo lopettaa ylimaaraisen stressaamisen.
Perjantaina menisin siskoni kaverille Winterthuriin ja Lauantaina palaisin hieman takaisinpain ja yopyisin Zurichissa.
Viimeisten paivien osalta suunnitelma jai viela auki, kuten myos Prahaan siirtymisen osalta.




Perjantaina aamupaivalla paatin alkaa siirtymaan Winterthuriin, matka ei ollut todellakaan pitka, eika kiiretta olisi.
Ainoa syy miksi lahdin liikkeelle jo 11.30 aikaan, oli se etta kavelya olisi taas hieman luvassa.
Baselin kaupungin keskustan liepeilla ei oikein hyvia spotteja liftaamiseen ollut joten paatinkin heti aamulla etta suuntaan suoraan hieman kauemmas, kaupunginosaan nimelta Pratteln.
Matkaa olisi noin 12 kilometria, mutta kavelyynhan olin jo hieman matkalla tottunut.
Reilun parin tunnin paasta olinkin oikeassa paikassa ja valtatien yhteydessa olevalle huoltamolle paasin helposti, koska henkilokunnan portit oli jatettu auki. Pikainen paidanvaihto, hieman dodoa ja liftaus alkakoon.

noin 20min kuluttua viereeni pysahtyi autollaan vanhempi mies, joka tarjosi minulle kyytia Zurichia ennen olevalle huoltamolle.
Paatin hypata kyytiin ja mukava lyhyt patka tuli taas vietettya mielenkiintoisen ihmisen seurassa.
Seuraavalla huoltamolla jain heti odottamaan seuraavaa kyytia ja paikalle sattuikin ilmaantumaan pari muutakin liftaria.
Pariskunta oli Latviasta ja he olivat kierrelleen Eurooppaa jo parin kuukauden verran.
Muutaman lauseen vaihdettuamme pariskunta lahti kyselemaan kyytia huoltamon lahella olevilta ihmisilta ja mina jain kiihdytyskaistan vierelle kokeilemaan onneani.
Eipa aikaakaan kun paikalle kurvasi auto ja kuljettaja oli matkalla Winterthurin ohi, joten kyydin sain jalleen perille asti.

Winterthurissa menin hostini luo ja istuimme jonkin tovin hanen kanssaan sisalla rupatellen ja juoden teeta.
Kun hostini lahti harrastuksiensa pariin, mina otin hanen pyoransa lainaan ja suuntasin tutkimaan kaupunkia, kaupungilla tietysti kavin parissa leipomossa, joista sainkin jalleen ihan mukavasti evasta.
Aamun kavelyt kuitenkin tuntuivat sen verran lihaksissa etta paatin lyhyen kaupunkikierroksen jalkeen suunnata takaisin hostini luo.

Asunnossa oli paikalla hostini kamppakaveri, jonka kanssa rupattelimme pitkan tovin kaikenlaista.
Jossain vaiheessa totesin etta minun olisi pakko raapustella myos blogia, koska huomaamatta rastissa oli jo useampi paiva.
Muutaman paivan blogitekstit paivitettyani paatin kuitenkin jatkaa kunnolla jutustelua hostini ja hanen kamppiksensa kanssa.
Siinahan se ilta sitten vierahtikin, nopeasti, mukavasti, rennosti. :)


Lauantaina aamusta koitin pahkailla hieman loppureissun kuvioita, mutta asiaa ei helpottanut yhtaan se, ettei edelleenkaan yhden yhta vastausta sohvista kuulunut.
Mikali Prahaan haluaisin liftata, minun tulisi saada yopaikka esim Munchenista.. Eli kaksi ongelmaa jo kerralla, ei yopymispaikka, eika varmuutta kuinka liftaus sujuisi sunnuntaina kyseiseen paikkaan..
Jossain vaiheessa totesin etten tahdo tehda tyhmia virheita reissun lopulla ja missata lentoa tms.
Koska siirtyminen Prahaan tuntui olevan niin pirun ongelmallinen, paatin jalleen sortua, talla kertaa hankin itselleni sunnuntaiksi bussilipun Zurichista Prahaan.
Eipahan tartte enaa asiaa pahkailla, eika turhaan stressata.
Tuntuu kylla niin pirun oudolta etta mika ihme nuiden cs-paikkojen kanssa kiikastaa tassa vaiheessa. phuuuuuhhhhhh..!!

Kun olin jarkkaillyt kaikki tarvittavat asiat, paatin suunnata tien varteen ja Zurichiin.
Kavelya ei ollut kuin reilu kilometri ja kyydinkin sain nopeasti.
Kuljettajana oli Marokosta kotoisin oleva nainen ja hanella kylla riitti asiaa..
Tosin muutaman ensimmaisen minuutin jalkeen hanen jutut muuttuivat minusta hieman oudoiksi, silla koko loppumatkan han paasasi mm siita ettei turhia riskeja pitaisi ottaa, kuinka "jokin paha seuraa meita aina" ja etta rukoileminen auttaa.......... Henkilo uskoi kylla kaikkeen yliluonnolliseen mita vaan voi keksia.
Jooh, ehka en asiasta ala enempaa kertoilemaan, mutta oli kylla maailman pisimmat 30km. :D

Jokatapauksessa Zurichin keskustaan paasin ja menin keskustan tuntumassa olevan yliopiston edustalle odottamaan kaveriani.
Tai itseasiassa henkiloa jota itse hostasin ensimmaisella kerrallani  couchsurfingin kautta.
Kavimme kiertelemassa muutaman tunnin ajan kaupunkia kavelemalla, seka julkisia kayttaen, kylla tuhlasin nyt rahaa siihenkin...


Mutta 24h kortti oli yllattavan kateva ja illalla suuntasimme kaverini kaverin luokse viettamaan iltaa juustokekkereiden merkeissa.
Kyseiseen paikkaan kavelymatka olisi ollut liian pitka.
Ilta kului mukavasti, tosin juuston grillaushommat oli ihan perkeleen hikista touhua.



Illan kuluessa sain tutustua myos mielenkiintoiseen Sveitsilaiseen korttipeliin, josta myos lisasin kuvan fb:n sivuille.
Pelissa ei kylla ollut mitaan jarkea. :D Tekijan on taytynyt olla kylla meeeeelkoisen humalassa, tai muissa aineissa..
Normaaleilla pelikorteilla voisi pelata vastaavanlaista pelia paljon jarkevammin, mutta ei se mitaan, hauskaa silti oli.

Illan paatteeksi vuorossa oli yksi reissun erikoisimmista yopymispaikoista, silla suuntasimme Zurichin keskustassa olevalle yliopistolle.. ;)
"hostini" paasee yliopiston tiloihin 24/7 ja mita ilmeisemmin meininki taallapain on hieman erilaista..
Yliopistolta etsimme mukavat sohvat ja nukuimme yon mukavasti..
Tai ainakin melkein, liiketunnistimella olevat valot tekivat nukkumisesta hieman hankalampaa, silla aina hiemankin liikahtaessa, valot rapsahtivat paalle.

Aamulla herasimme jo 8 aikaan ja siirryimme atk-luokkaan, noin tunnin jalkeen kaverini lahti kotiin, koska hanella oli tarkeita menoja ja mina jain yliopiston tietokoneluokkaan kuluttaan aikaa.
Tanaan keli ei suosi aivan yhtalailla kuin aikaisempina paivina vaan vetta sataa, joten sama pysytella "jokunen tovi" taalla, ennen kuin suuntaan kaupungille.
Paivasta tulee varmasti joka tapauksessa pitka, silla bussi lahtee vasta 21 kieppeilla.
Ainakin on lammin paikka jossa istua, netti, pari olutta, sipseja.. :) hmmm. Eikohan tama tassa mene kohtalaisen kivuttomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti