torstai 3. lokakuuta 2013

Reissuun lähtö lähenee...

Ihan aluksi sanottakoon että mielensäpahoittajat ja muut ihmisperseet, älkää lukeko tätä blogia..! 
Jo blogin nimi kertoo että sisältö ei välttämättä ole aina sitä siveellisintä eikä järkevintä ja kirosanojakin saattaa joskus lennellä.. ;)

Valoitetaas nyt lukijoille hieman lähtötilannetta ja missä mennään tällä hetkellä.
Vuosi 2013 on ollut melkoista myllerrystä niin hyvässä kuin pahassakin. 
Pyöräily on lempilajini liikunnan saralla ja ihmiset jotka minut tuntevat, tietävät sen varmasti.
Vuoden 2013 alussa harjoittelinkin kovasti kesän pyöräilytapahtumia yms varten, tavoitteet olivatkin aika kovat etenkin itsensä haastamisen suhteen. Mutta kuinka ollakkaan, elämä ei mennyt taaskaan ihan suunnitelmien mukaan. Vaan epämääräiset polvioireet katkaisivat harjoittelun ja lähes kaikki kesän suunnitelmat menivät uusiksi. Lähes, kaikki pyöräilytapahtumat yms oli pakko jättää välistä ja muutenkin koko kesä meni aika pitkälti höntsäillessä. Ainoa suurempi juttu mistä en luopunut polvioireiden takia, oli kesälle suunniteltu lomareissu. Tietty loman suunnitelmaakin piti tolkuttoman monesti vaihtaa, mitä tehdään miten jne. Mutta loppujen lopuksi reissu toteutettiin ja se oli varmasti käymisen arvoista. (budapest-wien-bratislava-budapest) Mielettömän hieno kokemus, mutta ei siitä sen enempää, ainakaan tässä vaiheessa.Joitain viikkoja sitten couchsurfing-sivustolla törmäsin Tsekistä kotoisin olevaan reissaajaan, joka oli kierrellyt pitkin Eurooppaa jo noin 3 kuukautta ilman rahaa. Seuraavana hänellä oli tarkoituksena tulla Norjan kautta Suomeen ja Ouluun. Ajattelin että olisi todella mielenkiintoista tutustua kyseiseen henkilöön ja saada lisää tietoa reissaamisesta ilman rahaa. Joten kutsuinkin hänet luokseni pariksi yöksi asustelemaan. Muutama mutka oli matkassa mutta lopulta Tsekkiläinen ovelle ilmaantuikin yhdessä Rovaniemeläisen reissaajan kanssa. Muutaman seuraavan päivän aikana opin valtavasti uutta. Tuli kokeiltua dumpster-divingia, eli dyykkausta ja näin itse omin silmin kuinka ilmaista ruokaa on oikeasti mahdollista saada pelkästään sillä että kävelet ravintolaan sisälle, esität asiasi (kuka olet ja mitä teet) ja kysyt voitko saada ruokaa ilmaiseksi.
Eivätkä ravintolat ole ainoita paikkoja mistä ruokaa voi saada ilmaiseksi, kaupat, huoltoasemat, leipomot jne, onhan näitä.
Reissun on jatkuttava, joten Tsekki ja Rovaniemeläinen jatkoivat tyköäni matkaansa liftaamalla kohti Jyväskylää.

Nuo muutamat päivät jotka vietin kyseisten reissaajien kanssa, näkemällä ja kokemalla kaikkea mielenkiintoista, olivat ehkä ne viimeiset potkaisut perseelle joita tarvitsin lähteäkseni myös itse todelliselle reppureissausmatkalle. 
Reissuun joka olisi todellinen haaste itselleni, reissuun jossa yrittäisin pärjätä käyttämättä ollenkaan rahaa..! 
Meinaisi käytännössä sitä että mm. kulkea liftaamalla, yöpyä ihmisten sohvilla/lattioilla, syödä mitä ilmaiseksi saan. :) kyllä, kuulostaa se hullulta minustakin........ Ja rahaa käyttäisin siis vain hätätapauksessa.
Määränpäänä Eurooppa ja tarkoituksena viipyä matkalla kahdesta päivästä mahdollisesti jopa reiluun kuukauteen.Muutaman päivän asioita päässäni pyöriteltyä tulin siihen tulokseen että juuri NYT minulla olisi sopiva sauma lähteä reppureissuun. Ja kyllä, silti mietin itsekseni kymmenet kerrat että "oishan se mukavaa, mutta ehkä mää en nyt kuitenkaan lähe".. Miksi ihmisen pitää olla niin helvetin tohveli ettei vaan ole pokkaa ja lähteä kun tilaisuus on.?
Omasta tilanteestani tiedänkin että todennäköisesti ensi kesänä en pääse reissuun, enkä tiedä edes miten seuraavan vuoden aikana. Ja mistä tiedän kiinnostaisiko mua tulevaisuudessa edes vastaavanlainen matka mitä nyt olen miettinyt.
Joten muutama päivä sitten totesin itselleni ääneen että "nyt mää lähen, oikeesti nyt lähen.".
Sitä on tässä sitten jokunen päivä toisteltu, vaikka vaikea sitä on vieläkään uskoa. :)

Rinkan hain systeriltä lainaan, muutaman oleellisen pienen jutun ostin, mutta muutempa mitä ilmeisemmin kaikki tarpeellinen löytyy. Päätin kaupungilla käymisten lomassa käyä muutamasta paikasta kyselemässä haluaisko ne lahjottaa jotain vanhaksi meneviä tuotteita mulle matkaa varten. 
Eka paikassa olivat just edellisellä viikolla jakaneet vanhoja tuotteita työntekijöiden kesken, toisessa paikassa sanoi myyjä että tulla käymään muutaman tunnin kuluttua uudestaan kun pomo on paikalla että varmaan heillä jotain annettavaa olis. Kolmas paikka oli sitten kunnon jackpot..!! :D sain siis ilmaiseksi 23 proteiinipatukkaa ja 5 bulletmealia. NICE..!! Eipähän tarvinnu hätävaraeväitä muualta enää käyä kyselemässä. Vaikea käsittääkkään mitä kaikkea voi ilmaiseksi saada..! Neljän päivän päästä olisi tarkoitus sitten reissuun lähteä ja tämän hetkiset fiilikset on kyllä niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ristiriitaiset.. :DDD Tietty oon aivan mielissäänkin, mutta kieltämättä tällä hetkellä suoraan sanottuna ressaa, jännittää ja pelottaa ihan vitusti.. Mihinkähän sitä tuli alettua, huhuhh.. :D noooh, mutta reissuun kuitenkin lähetään.!
Aluksi en ajatellu mitään blogia kirjoitellakkaan, kun en mikään kirjottajapersoona oo ja ajattelin myöskin että yks ylimääränen juttu mistä pitää sitte reissussa huolehti. + inhoan kosketusnäytöllä näpyttelyä, joten katotaan miten tabletilla blogin päivittelyt reissussa maistuu. 
Nyt kuitenkin pelonsekavissa tunteissa päätin että tämän avulla ehkä tätä pahinta jännitystä saa hieman purettua, joten antaa palaa.

Tällaisilla mietteillä on hyvä lähtä liikkeelle. :P Lisää tekstiä ja kuvia tulee ajallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti