maanantai 14. lokakuuta 2013

Ensimmäinen lepopäivä

Lauantaiaamuna oli mukava herätä, unta oli saanut pitkästä aikaa yli 8 tuntia eikä tänään olisi kiire mihinkään.
Aamu alkoi leppoisasti, hosti tarjosi minulle aamiaiseksi leipää, omeletin ja kahvia. Ohh..!! :P  kuinka paljon olinkaan kaivannut kahvia. Pari päivää olin jo miettinyt että kunpa saisin edes kupillisen.


Seuraavaksi luvassa oli jokunen tunti sohvalla lepäilyä, netissä surffailua, blogin kirjoittelua ja hieman tulevien yöpaikkojen järkkäilyä. Täytyykin mainita että ei tällainen reissaaminen silti helppoa ole, vaikka välillä siltä voinut kuulostaakkin. :D
Tänäänkin tuntitolkulla on pitänyt yöpaikkoja koittaa järjestää, eikä minulla siltikään ole vielä yöpaikkaa Sunnuntai-illaksi Kööpenhaminan puolella. :D :D
Mutta luotetaan siihen että universumi huolehtii......
 Yksi vaihtoehto voisi olla että koittaisin liftata suoraan Koldingiin jossa minulla pitäisi olla hosti, mutta en missään nimessä halua köpistä missata.!
Nyt vihdoinkin olen niin lähellä sitä.! Vaikea uskoa vieläkään.
Mutta huomena siitä tulee todellisuutta.

Sohvalla rentoilujen jälkeen tarjolla oli lämmintä ruokaa.!
Kyllä muuten kelpasi, mahtava hosti täytyy todeta.
Ruokailun jälkeen luvassa oli hieman lisää rentoilua ja muutaman tunnin päästä lähdimme autolla ajelulle ympäri kaupunkia.
Todella mukavan oloinen kaupunki, jossain määrin hyvin paljolti juuri minun mieleen. Paitsi että tuulee ihan perkeleesti..!!
Eihän Oulun pikku puuskat tunnu tämän jälkeen enää miltään.
Kiertelimme ympäri kaupunkia, välillä autolla, välillä kävellen. Leppoisaa iltapäivävietettä, hieman ennen kaupungista poislähtöä totesin että voisin käydä jossain paikassa kokeilemassa jos saisin hieman purtavaa.
Erään korttelin kulmassa näkyi Subway jossa ei ollut asiakkaita samaisella hetkellä. Totesin että voisihan sieltä tietysti käydä kysymässä evästä, mutta epäilin kovasti ettei sieltä mitään saisi.
Hostini jäi hieman etäämmälle ulos odottamaan ja minä marssin sisälle subiin.
Myyjänä oli nuorehko mies joka puhui erinomaisesti englantia, kerroin hänelle tarinani ja mies sanoi heti että voisi minulle leivän tehdä.
Totesi vain että pois he heittäisivät leivät kuitenkin, eli järkevää ajattelua vaihteeksi.
Mahtavaa..!! Ilmainen subi, tulipa taas todistettua että aina kannattaa yrittää. =)
Malmön keskustasta suuntasimme takaisin "kotiin" ja pääsin mässäilemään subia, kera viskin ja oluen.. Todellinen happy meal.
Sanoinko jo että mahtava hosti.! :D


Loppuillan olenkin aika pitkälti viettänyt tabletti kourassa lähetellen sohvapyyntöjä Kööpenhaminalaisille.
Toistaiseksi tuloksetta ja mikä hienointa, näköjään couchsurfing-sivuston serveri kaatui. Phuuuuuhhh...!!
Toivottavasti huomen aamulla olisi taas kunnossa, muuten mutkistaa asioita melkoisesti...


Sunnuntai aamuna onneksi cs-sivustokin taas toimi oikein tai niin ainakin luulin. Mutta yhtään vastausta köpiksestä ei kuitenkaan kuulunut.
Muutaman tunnin aamusta vietin sohvapyyntöjä lähetellen ja ihmetellen mikä on vialla köpisläisissä kun eivät ole innokkaita surffaajia majoittamaan.
Hostini tarjosi vielä ennen lähtöä lämpimän päivällisen ja kun tavarani oli taas pakattuna, nakkasi hän minut autollaan sopivaan liftauspaikkaan.
Paikka osoittautui jälleen hyväksi, eikä aikaakaan kun olin jo ylittämässä Malmön ja Köpiksen välistä rapakkoa.
Tämänkertainen siirtymähän oli todella lyhyt ja sain kyydin kaupungin keskustaan.
Keskustassa päätin hieman kierrellä kävellen ja tovin kuluttua päätin mennä pieneen kahvioon kysymään pientä purtavaa.
Kahvilassa sattui työskentelemään nuori mies joka puhui erinomaisesti englantia, oli itsekkin liftannut jonkin verran ja oli innoissaan tarinastani.
Hän täytti kaksi isoa paperipussia erilaisilla leivillä sekä leivonnaisilla ennen kuin ehdin edes sanomaan etten tarvitsisi niin paljoa.Jäin kahvilaan istumaan ja rupattelemaan myyjän kanssa koska mielenkiintoista puhuttavaa reissailusta riitti yllin kyllin.
Myyjä tarjosi minulle kahvia ja paikassa oli ilmainen wifi, joten kelpo paikka odotella ja toivoa että sopiva yöpaikkakin löytyisi jostain.
Myyjä jopa laittoi viestiä reissukavereilleen ja kysyi voisiko joku heistä majoittaa minut, erinäisistä syistä yöpaikkaa ei kuitenkaan herunut.

Jossain vaiheessa kysäisin myyjän työmatkaan liittyen että onko hänellä pyörää ja yhtäkkiä hän kysyikin että tahtoisinko lainata sitä ja ottaa kierroksen kaupungilla. No mikäpä jottei.! :D
Kerrassaan mahtava ihminen, miten onnistuinkin taas sattumalta tällaiseen henkilöön törmäämään.
Lähdin fillarilla pyörimään kaupungille, mutta valitettavasti noin puolen tunnin päästä alkoi satamaan reippaasti, joten päätin palata takaisin kahvioon.
Jonkun tovin kahviossa vielä kävin oleskelemassa, mutta päätin siirtyä vieressä olevan hostellin baarin/aulan puolelle koska kahvio meni kiinni jo klo 17.


Hostellin baarissa oli myös ilmainen wifi, siksi ajattelin että se olisi hyvä paikka odotella mahdollisia cs-viestejä.
Baarin tiloissa wifi tuntui tökkivän todella pahasti, tai ainakin minun tabletillani.
Viereisessä pöydässä istui eräs nainen ja päätin kysyä oliko hänellä ongelmia netin kanssa, aivan yhtälailla hidasteli hänenkin yhteys.
En siis onneksi ollut ainoa, aloimme juttelemaan yllättäen reissailusta.
Kohta hieman kauemmassa pöydässä istunut nainen tuli luoksemme ja sanoi kuulleensa rupattelumme, kävikin ilmi että toinen naisista oli New yorkista ja toinen New jerseystä.
Lähes naapureita siis...

Juttelimme naisten kanssa useamman tunnin, mikä passasi hyvin minulle koska odotin vieläkin toiveliaana että kuulisin jotain cs-sivuilta.
Kello alkoi lähestyä kuitenkin jos iltayhdeksää ja oli pakko todeta että ehkä nyt ei sohvapaikkaa löydy.
Ulkona satoi vettä kaatamalla ja koitin pähkäillä mitä tekisin.

Lopulta totesin että ehkä nyt oli tullut sellainen hetki että minun olisi "pakko" turvautua käyttämään rahaa.
Hostelli jonka baarissa jo valmiksi istuin oli kaupungin halvin.
Sänky 8 hengen huoneesta maksoi 24e ja pitkän tuskailun jälkeen totesin että sen verran mukavuudenhaluinen olen, etten vesisateeseen tahtonut yöksi lähteä.
Tietysti olin pettynyt itseeni ja jossain määrin olen edelleenkin siitä että sorruin hätävara rahaa käyttämään.
Mutta toisaalta ehkä niin piti tapahtua. :)


Respassa yöpymistä maksaessani selitin vastaanotossa työskentelevälle miehelle tavoitteestani ja että hieman tuli nyt pienoinen pettymys.
Mies päätti antaa minulle ilmaisen aamiaiskupongin, normistihan se maksaisi 9 euroa. Joten pientä lievitystä pettymykseen.
Samassa huoneessa kanssani oli Intiasta kotoisin oleva pariskunta, joiden kanssa pari lausetta vaihdoin huoneeseen mennessäni.

Hieman myöhemmin huoneeseen tuli myös Israelista kotoisin oleva mies, hänen kanssaan kävimme pitkän keskustelun matkustelusta yms. Ja kesken jutustelumme, huoneeseen saapui myös Italiasta olevat kaverukset.
Jälleen kerran reissutarinani ihastutti ja kummastutti ihmisiä.

Ruotsin puolella ollessani eräs minulle kyydin tarjonnut mies antoi minulle myös hieman yli 50 kruunua, koska hänen mukaansa Ruotsin ja Tanskan välisen rapakon yllittämiseen joutuisin ehkä käyttämään lauttaa. Tanskaan kuitenkin pääsin auton kyydillä siltaa pitkin, joten minulla oli nyt turhaan Ruotsin kruunuja.
Italialaisten kanssa keskustellessa kävi ilmi että he ovat menossa Ruotsiin joten annoin rahat heille. :D
Sitä ihmetystä ja naurua, Italialaismies ei meinannut käsittää että joku oikeasti antaa rahansa pois.


Aamulla herätessäni pakkasin kamppeeni ja lähtiessäni huoneesta, annoin Italialaisille vielä leipää. 
Koska nyt minulla oli leipää aivan liikaa ja menin vieläpä itse aamupalalle hostellin ravintolaan.Aamupalaa syödessäni selvittelin mahdollisen liftauspaikan ja syötyäni lähdin kävelemään.
Matkaa paikkaan oli noin 8 kilometriä, aurinko paistoi ja ilma oli mitä parhain. Olisin halunnut viettää Köpiksessä vielä parikin päivää, mutta koska ilmaista yöpaikkaa ei ollut tiedossa, päätin että matkan on jatkuttava.

Kävelymatka sujui mukavasti ja kohta olikin taas aika kaivella kyltti repusta ja alkaa peukuttamaan. Kyltissäni luki "Odense", joka olisi hieman yli puolivälissä Koldingiin.
Ehkä 10min kului kunnes eräs vanhempi rouva pysähtyi ja sanoi että voi heittää minut Odenseen.
Autossa hetken juteltuamme kävi ilmi että rouva oli menossa Koldingiin, saisin siis suoran kyydin koko matkalle, uskomatonta.!
Rouva kertoi ettei yleensä ota liftaajia kyytiin, mutta koska hänen poikansa on liftannut paljon, ajatteli hän että tekee nyt poikkeuksen.
Matka sujui todella leppoisasti, kumpa kyydit olisi aina yhtä helppoja, rentoja ja nopeita.


Eipä aikaakaan kun olimme jo Koldingissa, rouva jätti minut keskustaan osoitteeseen jossa tuleva hostini asui.
Pari kertaa yritin soittaa hostille, mutta vastausta ei kuulunut.
Arvelin että hän olisi vielä töissä, koska kello oli hädin tuskin 3 iltapäivällä. Lähdinkin kiertelemään hieman keskustaan, istuskelin ja nautin lämpimästä kelistä.

Tovin kuluttua hostini soittikin minulle takaisin, joten kävelin oikeaan osoitteeseen ja pääsinkin heti pöydän ääreen kahville. :)
Iltapäivä kului erinäisissä puuhissa, välillä rupatellen, välillä tabletilla naputellen.
Tämänkertainen hostini pitää lähistöllä olevassa pubissa maanantaisin visailuiltaa joka kuulosti olevan erittäin suosittu.
Mietin pitkään että lähtisinkö illalla mukaan pubiin vaiko en, tällä kertaa päätin jäädä kämpille.
Kyllähän ajatus houkutti kovastikkin, mutta minulla oli paljon tärkeitä asioita hoidettavana netissä ja toisekseen pubissa kuivin suin istuminen on hieman perseestä. 
Ja vaikka eilen sorruin yöpaikkaan hieman hätävararahojani käyttämään, ei pubissa oluella pistäytyminen riittäisi samalla tavalla syyksi.

Ennen pubiin lähtöä hostini kämppis tekaisi meille erinomaista roskaruokaa.. Sanan hieman toisenlaisessa merkityksessä, tarjolla oli mimittäin aivan mielettömän hyvää keittoa joka oli tehty roskiksesta löydetyistä aineksista. Kurpitsaa, paprikaa jne.
Lähistöllä on kuulemma parikin hyvää paikkaa josta löytyy hyvälaatuista roskaruokaa.
Esimerkiksi ison ruokakaupan roskiksista hosti ja tämän kämppis olivat viime perjantaina hakeneet hyllyt täyteen evästä. =)

Saisi olla yhtä hyvä tilanne Oulussa. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti